Google Pixel 3a i 3a XL na službenim renderima

Izvor: Bug.hr

Da Google radi na novim mobitelima iz serije Pixel, odavno je poznato. Tržišni naziv, slabijih, a time i jeftinijih modela bit će Pixel 3a i Pixel 3a XL.

O njihovim specifikacija smo do sada doznali gotovo sve što se doznati moglo, no, možda nas 7. svibnja za kada je najavljeno njihovo predstavljanje Google nečim i iznenadi. Malo vjerojatno, ali opet nikada ne recite nikad, Google nije samo hardverska tvrtka, već i softverska. Možda uz ove jeftinije modele u paketu dođu i kakve softverske pogodnosti za kakve bi inače morali dodatno platiti – više prostora na Google Driveu ili slično.

Kako je dizajnerski zamislio Pixel 3a i 3a XL možete vidjeti na uvodnoj fotografiji. Do iste je najprije došla internetska stranica Android Headlines. Novi Pixeli trebali bi imati 5,6“ i 6.01“ zaslone razlučivosti 2220 x 1080, odnosno 2160x 1080 točaka. Omjer zaslona kod 5,6“ modela bit će 18.5:9,a kod 6,01“ modela 18:9.

I dok će ova modela imati po 4 GB RAM-a, glavnu razliku između njih (pored veličine zaslona) činit će SoC. Naime, manji Pixel 3a temeljit će se na Snapdragonu 670, a veći Pixel 3a XL na Snapdragonu 710, o čemu smo ranije pisali. Nažalost, o cijenama za sada nema govora, o tome će Google ako ne ranije, više otkriti 7. svibnja tijekom predstavljanja novih članova obitelji Pixel.

Prikaži više
Back to top button
Close