Lenovo laptop sa savitljivim ekranom

Tržište pametnih telefona ove je godine pogođeno razvojem uređaja sa savitljivim ekranima, no čini se kako bi se isti taj trend uskoro mogao preseliti i na područje prijenosnih računala. U medijima se nedavno pojavio patent koji zorno prikazuje kako Lenovo razmišlja o kreiranju uređaja koji će imati savitljivi zaslon i fizičku tipkovnicu, što bi moglo značiti da rade na razvoju savitljivog prijenosnog računala. No, čini se po patentima da priča ipak ide još malo dublje, a gdje će sve skupa završiti preostaje nam za vidjeti.

LENOVO LAPTOP SAVITLJIVI

Na prvi pogled mogli biste pomisliti kako Lenovo radi na prijenosnom računalu koje će imati preklopni ili savitljiv zaslon, što generalno i ne bi bila neka velika novost s obzorom da se i današnji laptopi preklapaju u sredini. No, prema nacrtima koji su priloženi uz patent čini se da Lenovo ima puno veće planove i želi napraviti nešto revolucionarno na području prijenosnih računala.

LENOVO SAVITLJIVI LAPTOP

Zanimljiva je informacija da je upravo Lenovo svojim predstavljanjem računala Yoga na tržište prijenosnika dove novi inovativni trend računala koja se mogu rotirati za 360 stupnjeva. Dakle, u području inovacija vezanih uz prijenosna računala Lenovo već ima iskustva, a isto to iskustvo ima i u području savitljivih ekrana. Naime, Lenovo već nekoliko godina razvija savitljive zaslone i na tom su području već vrlo vjerojatno daleko dogurali. No, mogu li još jedan korak više?

savitljivo prijenosno računalo

Inovativni koncept zapravo se bazira na jednom velikom zaslonu na kojeg je mehanički pričvršćena fizička tipkovnica. To znači da zaslon i tipkovnica čine jednu cjelinu, što pruža svakojake mogućnosti. Primjerice, putem ovog patenta moglo bi se osmisliti računalo koje bismo umjesto preklapanja mogli srolati u valjak te bi tako zauzimalo puno manje mjesta i bilo bi praktičnije za prenošenje.

No, za sada je teško špekulirati što će točno osmisliti Lenovo i kakvu će to točno inovaciju ponuditi svijetu. Ipak, ono što nas posebice veseli je činjenica da ćemo primjenu savitljivih zaslona uskoro vjerojatno vidjeti i na raznim drugim uređajima, a ne samo na pametnim telefonima.

Piše: M.Ž.

Prikaži više
Back to top button
Close