Motorolin RAZR biće najjeftiniji savitljivi telefon ikada

Izvor: Business Insider

Za sve one koji razmišljaju o skorašnjoj kupovini telefona sa savitljivim ekranom stiže dobra vijest, odnosno bolje rečeno dobra vijest stiže iz Motorole.

Poznato je da ova kompanija razvija savitljivu verziju legendarnog modela Razr koji je tokom protekle decenije bio jedan od najpopularnijih telefona na svijetu, a ako su glasine koje kruže internetom tačne, to će biti najjeftiniji savitljivi telefon do sada.

Kada kažemo najjeftiniji, ne mislimo jeftin jer bi trebao koštati 1500 dolara (cijena prvog savitljivog telefona Royole FlexPaija malo je veća od 1500 dolara), ali i to je bolje u odnosu na cijene od dvije i više hiljada dolara.

Još jedna zanimljivost vezana uz savitljivi Razr je i što ovo neće biti top-model, odnosno ne bi trebao imati najjači hardver poput Galaxy Folda i Matea X.

Trebao bi da ga pokreće Qualcommov Snapdragon 710 i imaće između 4 i 6 GB RAM-a. Trenutno nema ostalih informacija poput veličine ekrana, interne memorije, biometrike, kamera itd.

Naravno, još jednom treba upozoriti da je riječ o glasinama, a ne o službenim informacijama. Jednom kada ovaj telefon zaista i bude službeno predstavljen, njegova cijena i hardver mogu biti drugačiji.

Prikaži više
Back to top button
Close