Twitter uveo crnu temu za iOS i Android korisnike

Izvor: Klix.ba

Jedan od najboljih dizajnerskih trendova prošle godine za aplikacije je porast upotrebe tamnih tema za popularne aplikacije. Ukoliko provodite puno vremena gledajući u ekrane, tamni modovi su lakši za oči i produžavaju trajanje baterije.

Trenutno Twitter radi na poboljšavanju svog tamnog režima s novom crnom temom, za razliku od prethodne mornarsko plave boje, i mogućnošću automatskog omogućavanja tamnog režima.

S promjenama, koje su trenutno dostupne na iOS-u, Twitter dodaje tamniju varijaciju crnog moda pod nazivom Lights Out. Za razliku od prethodne tamne teme aplikacije, Lights Out je zapravo čista crna paleta boja koja ne emitira svjetlo, navodi se iz Twittera.

Ukoliko još uvijek niste spremni za vašu Twitter aplikaciju u crnoj varijanti, možete koristiti novi automatski režim koji će omogućiti da se tamne šeme boja pokreću svakodnevno tokom večeri, baš kao i Appleova funkcija Night Shift.

Korisnici Androida također su dobili novu automatsku funkciju tamnog režima, ali će morati da sačekaju krajnju crnu temu na kojoj se trenutno radi, prenosi Mashable.

Prikaži više
Back to top button
Close