Zelenski “potukao do nogu” Porošenka: Zemlje bivšeg SSSR, pogledajte nas, sve je moguće

Izvor: vijesti.me

Ukrajinski komičar Volodimir Zelenski ubjedljivo je pobjedio svog protiv kandidata i aktuelnog predsjednika Ukrajine, Petra Porošenka u drugom krugu predsjedničkih izbora u Ukrajini.

“Obećavam, nikada vas neću iznevjeriti”, poručio je večeras Ukrajincima, Zelenski, prenosi Tanjug.

Zelenski je rekao da “iako još uvijek nije predsjednik, može da govori kao građanin Ukrajine“, sugerišući da njegova ubjedljiva pobjeda može da posluži kao model za druge bivše sovjetske države koje žele da se pokrenu iz “okoštale” politike.

“Svim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza (SSSR) – pogledajte nas. Sve je moguće”, istakao je Zelenski, prenosi AP.

Poslije objavljenih izlaznih anketa, prema kojima je osvojio 73 odsto glasova, a Petro Porošenko samo 25, Zelenski je poručio Ukrajincima: “Obećavam, nikada vas neću iznevjeriti”.

Porošenko je priznao je poraz i najavio da se neće povući iz politike.

Zelenski je je dominirao i u prvom krugu, kada je pobrao najviše glasova od svih 39 kandidata.

“Danas treba da bude pobjeda svih Ukrajinaca, Ukrajinki i Ukrajine, i nadam se pobjede fer narodnog izbora”, kazao je Zelenski.

Predsjednik Ukrajine ima velike odgovornosti i političke moći u ukrajnskom političkom sistemu i kontroliše nacionalnu bezbjednost, odbranu i inostranu politiku države.

Aktuelni predsjednik Petro Porošenko je prema prvim anketama dobio oko 25 odsto glasova.

Zelenski (41) je prethodno bio poznat po ulozi u političkoj satiri u kojoj je karakter kojeg je glumio slučajno postao predsjednik države.

Prikaži više
Back to top button
Close